
Fantastic Voyage – Fantastik Yolculuk
- IMDb Puanı 6.8
- Yapım Yılı 1966
- Ülke Amerika
- Yapım Şirketi 20th Century Fox Film Corporation
- Film Süresi 100 dakika
Kategori
Yönetmen Richard Fleischer
Senaryo Harry Kleiner, David Duncan, Otto Klement, Jerome Bixby
Ödüller 2 Oscar Kazandı. Diğer 2 ödül & 6 adaylık.
Bir grup bilim adamı hayatı tehlikede olan bir diplomatı kurtarmak üzere bir deney planlar. Amaç bilim adamlarından oluşan ekibi atomik boyutlarda küçülterek bir denizaltı ile diplomatın vücuduna enjekte etmektir. Ekip diplomatın bedenine girdiğinde tehlikenin de boyutları artar
...
Uzun zamandır arıyordum bu filmi. İlk seyrettiğim yıllarda Bilim kurgu yanından çok insan vücudunun sonsuzluğu, sınırsızlığı, harikuladeliğinın anlatılmış olması beni kendine çekmişti. Emeğinize sağlık
Açılışta sizin yapamadığınız çeviriyi ben yaptım.
Bu film sizi daha önce hiç kimsenin olmadığı yere götürecek; Hiçbir görgü tanığı sizin gerçekte görmek istediğiniz şeyi görmedi. Yakında aya gideceğimiz dünyamızda dünyanın heryerinde inanılmaz şeyler oluyor.
Bir gün belki de yarın görecek olduğunuz fantastik olaylar gerçekleşebilir ve gerçekleşir
Alt yazı çeviricisi Bülent Atuk; filmin başında yapımcının yönetmenin film ile ilgili koyduğu yazıyı çevirmenden çeviri kabiliyetini anlayıp kapattım. Olmuyorsa olmuyor. Zorlamamak lazım sayın çevirici.
senaristin ileri görüşlülüğü, hayal gücü sıfır filmin hiç bir anlamı yok içinde ne bilim ne teknoloji ne de hayal gücü hiç bir şey yok. Oyunculuklar sıfır adamlar bakteri boyutuna küçültülüyor insan vücuduna zerk edilecekler ama gel gör ki tavırları şehirler arası otobüste yolculuk yapıyor gibi, Bu filmi seyredeceğime oturup iki saat duvara baksaydım daha iyi olurdu.
Bilimkurgu sevenler kadar anatomiye ilgi duyanları da heyecanlandıran güzel ve çok hoş tat bırakan bir filmdi.
Çocukluğumun ilk bilimkurgu filmi..çok uzun zamandır arıyordum bu filmi..Teşekkürler
Asimov okurlarının bildiği senaryo. Hatta baba bilim adamı/yazar Asimov’un aynı isimli romanının çıktığı yıl piyasaya çıkan bir filmdir. Sonraları 1987’de Hedef Beyin isimli başka bir versiyonunu da yazmıştı. Hatta bunun da filmi yapılmıştır. O dönem bilim kurguyu sevenler için mükemmel bir film. (Özellikle ilk Startrek serisinden hoşlananlar için)
Fantastik bir fikirden kurgulanmış senaryonun sinema diline güzel bir aktarımını seyrediyoruz.İngiliz asıllı yönetmenin Boston Canavarı i (BOSTON STRANGLER )1968 , arkasından ( TEN RILLINGTON PLACE )1971 filmleri yükselen bir grafik gösteriyor. Bilim Kurgu severler seyretmeliler. Yüz üzerinden 70 almayı hak ediyor.
Farklı tarzda filmlerden hoşlanıyorsanız izleyebilirsiniz. Aksi halde zaman kaybı olarak görebilirsiniz.
Her ne kadar bir sinema izleyicisi olarak pek zevk aldığımı söyleyemesem de, bir popüler bilim sever olarak, insan bünyesinde yapılan seyehati hoş buldum.